Studio67 groeit ! 

Ik startte in 2019 met mijn 2 draaischijven in een super gezellig (piep)kleine studio op de groene Kloosterheide in Lier.  Ondertussen - 3 jaar ,  veel passie en veel kleiliefde  later - groeide mijn studio uit tot een volwaardige keramiek studio  die ik met veel plezier openstel voor lesgevers met een groot hart voor dit mooie ambacht ! 

Ik stel je dan ook heel graag onze vaste lesgevers voor : 

Mien Jochems

Als kind van 9 schreef ik mijn brief aan Sinterklaas en vroeg ik een draaischijf en een blok klei. Omdat het paard van Sinterklaas hoogstwaarschijnlijk het gewicht niet kon dragen heb ik dik 30 jaar later uiteindelijk zelf een draaischijf aangekocht. 

En nog eens tien jaar later ben ik professioneel pottenbakker geworden.

Door mijn grote honger naar creativiteit volgde ik les bij verschillende keramisten in binnen- en buitenland. En dat wil ik liefst nog heel lang blijven doen.

Ik deel mijn passie graag met anderen maar ben ook heel graag in mijn creatief productieproces. Tijdens deze periodes geef ik zelf geen les. Daarom nodig ik in mijn Studio67 heel graag fijne creatieve keramisten uit die de kleiwereld met heel veel passie met jullie willen delen. 

 

Welkom in mijn wereld ! Welkom in mijn Studio !

 

 

Joris Hendrickx

Ik ben Joris.

Klei is voor mij één van de leukste materialen om mee te werken. Het laat zich makkelijk vervormen, je kan het opbouwen of materiaal van afnemen. Hiernaast heeft het een eigen willetje wat maakt dat je het met enige voorzichtigheid moet benaderen.

In 2009 hebben mijn vrouw, ikzelf en familie onze woning met strobalen gebouwd. Al onze muren hebben we ingesmeerd met vette klei/leem en na 15 ton verwerkt hebben is de liefde voor klei tot vandaag nog even intens.

In 2008 ben ik voor het eerst voor de draaischijf gaan zitten in de academie van Lier. Sindsdien zijn er weinig dagen geweest dat ik geen klei heb gedraaid.

Om het draaien onder de knie te krijgen is het belangrijk geduld te hebben. Hiernaast ben ik overtuigd dat telkens je een fout maakt je iets hebt bijgeleerd. Mogelijks heb je de klei te hard, te zacht of helemaal verkeerd aangepakt. Graag vertel ik jullie over mijn ervaringen en kunnen we samen een stap verder geraken in de wereld van het “Potten draaien”.

Ann Bilsen

Mijn liefde voor ambachtelijke keramiek bracht me er in 2018 toe de opleiding ‘Keramiek’ te volgen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Nijlen. Ondertussen is dit mijn thuisbasis geworden, waar ik wekelijks verschillende uren doorbreng met mijn handen in de klei; de kleimicrobe bleef plakken. Ze brengt me rust en tegelijkertijd kan ik er mijn creativiteit in kwijt. Mijn handen leiden me, naar potten, kommen, schalen, vazen, …

Leergierig en nieuwsgierig als ik ben,  blijf ik ook les volgen bij verschillende keramisten in binnen- en buitenland.

 

Ik wil mijn passie graag doorgeven tijdens cursussen en workshops, mensen kennis laten maken met de draaischijf en hen begeleiden bij het creëren van mooie potjes, kommen, enz…

 

Ook glazuren fascineert me enorm. Het is de kers op de taart om je creatie mooi af te werken met een boeiend glazuur.

 

Twee jaar geleden ontstond Atelier Savann, mijn atelier in de Dordogne waar ik een groot deel van mijn werken maak, zowel aan de draaischijf als met mallen en opbouwwerk. Alles is met veel liefde en aandacht gemaakt en straalt een natuurlijke eenvoud en authenticiteit uit.

 

Naast functionele keramiek ontwerp ik ook juwelen in porselein.

 

Kristel Dom 

Het begon eigenlijk allemaal in Bokrijk. Mijn eerste kennismaking met klei en de draaischijf was als kind tijdens een schooluitstap naar Bokrijk.

Na die ervaring deed ik jarenlang niets meer met keramiek, maar het zaadje was wel geplant.

Begin 2023 werd mijn liefde voor klei tijdens een workshop opnieuw aangewakkerd en voelde ik dat ik dit nooit meer mocht loslaten.

Als creatieve ziel met een grafische achtergrond doe ik nu wat ik het liefst doe: met klei werken en grafisch ontwerpen. Super hoe die twee werelden elkaar zo goed aanvullen.

De passie voor klei deel ik graag met anderen door het geven van workshops.