Studio67 groeit ! 

Ik startte in 2019 met mijn 2 draaischijven in een super gezellig (piep)kleine studio op de groene Kloosterheide in Lier.  Ondertussen - 3 jaar ,  veel passie en veel kleiliefde  later - groeide mijn studio uit tot een volwaardige keramiek studio  die ik met veel plezier openstel voor lesgevers met een groot hart voor dit mooie ambacht ! 

Ik stel je dan ook heel graag onze nieuwe  vaste lesgevers voor : 

 

Mijn liefde voor ambachtelijke keramiek bracht me er in 2018 toe de opleiding ‘Keramiek’ te volgen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Nijlen. Ondertussen is dit mijn thuisbasis geworden, waar ik wekelijks verschillende uren doorbreng met mijn handen in de klei; de kleimicrobe bleef plakken. Ze brengt me rust en tegelijkertijd kan ik er mijn creativiteit in kwijt. Mijn handen leiden me, naar potten, kommen, schalen, vazen, …

Leergierig en nieuwsgierig als ik ben,  blijf ik ook les volgen bij verschillende keramisten in binnen- en buitenland.

 

Ik wil mijn passie graag doorgeven tijdens cursussen en workshops, mensen kennis laten maken met de draaischijf en hen begeleiden bij het creëren van mooie potjes, kommen, enz…

 

Ook glazuren fascineert me enorm. Het is de kers op de taart om je creatie mooi af te werken met een boeiend glazuur.

 

Twee jaar geleden ontstond Atelier Savann, mijn atelier in de Dordogne waar ik een groot deel van mijn werken maak, zowel aan de draaischijf als met mallen en opbouwwerk. Alles is met veel liefde en aandacht gemaakt en straalt een natuurlijke eenvoud en authenticiteit uit.

 

Naast functionele keramiek ontwerp ik ook juwelen in porselein.

 

 

Ik ben Ann-Katrien Malaise en deel het leven met mijn man Guy  en twee dochters Olivia en Paulien.

 

Na een jarenlange carrière in het onderwijs ontdekte ik tijdens een workshop als bij toeval de wereld van keramiek. Van zodra ik mijn handen in de klei zette, voelde ik dat het klopte, het creëren van handgemaakt moois smaakte meteen naar meer. 

 

Compleet uit het niets kwam deze nieuwe interesse zeker niet. Ik ben erg visueel ingesteld en altijd op zoek naar schoonheid: in het leven van elke dag, maar zeker ook in kunst, architectuur en muziek. Die liefde voor esthetiek kunnen vertalen in iets tastbaar en blijvends, is dan ook wat ik het allerliefste doe. 

 

Ondertussen heb ik mijn eigen atelier waarin op ik op dagelijkse basis werk aan mijn eigen keramiekcollectie.  Op zoek naar mijn persoonlijke stijl en altijd nieuwsgierig om bij te leren en nieuwe dingen te ontdekken volg ik daarnaast de opleiding ‘Keramiek’ aan de Beeldacademie in Lier. De focus ligt hier enerzijds op het verfijnen van mijn technische vaardigheden en het nog beter leren kennen van de mogelijkheden van klei en anderzijds op het ontdekken van mijn eigen artistieke stempel.

‚Äč

Een ongelooflijke boeiende zoektocht waarin ik mij met veel zin en energie smijt. 

 

 

Enthousiaste en energieke levensgenieter met een passie voor het creëren van o.a. keramiek, zo word ik wel eens omschreven.

 

Ik word vooral gelukkig als ik kan ont-moeten, verbinden en delen.

Tijdens mijn workshops bied ik je daarom de mogelijkheid om volledig tot rust te komen, te creëren aan de hand van de meest eenvoudige techniek om vervolgens naar huis te gaan met prachtige zelfgemaakte keramiek.

 

Daarnaast vervul ik graag jouw op maat gemaakte keramiek-wensen of dek ik graag jouw tafel met mijn handgemaakt servies.

Moesten we mekaar nog niet kennen dan zou het fijn zijn om je op een dag te mogen ont-moeten.