Ik stel mijn atelier met veel plezier open voor lesgevers met een groot hart voor dit mooie ambacht ! 

 

Zaterdag 24 en Zondag 25 augustus 2024 

Deze workshop is voor gevorderden die  minstens 1kg klei vlot kunnen centreren en optrekken.
We werken met een groep van Max 10 personen. 

In deze masterclass leer je groot draaien in secties.

We vertrekken vanuit een schets op ware grootte. Vanuit die schets gaan we sectie per sectie opbouwen.

De focus ligt dus zowel op het draaien van grotere stukken alsook op vormspanning.

Inbegrepen : 

Koffie - Thee - Water  - Klei

Niet Inbegrepen:
Bakken en Glazuren

 

Zelf mee te brengen : 
Lunch en plooimeter

 

Annulatie:

Annuleer je meer dan 2 maanden voor het begin van de workshop, dan wordt het inschrijvingsgeld teruggestort, mits afhouding van €50 administratiekosten.

Nadien wordt het inschrijvingsgeld niet meer teruggestort tenzij iemand van de wachtlijst je plaats kan innemen of als je zelf een plaatsvervanger kan aanduiden.

Bio:

Tessa studeerde beeldende kunsten – Glaskunst en Keramiek op Lucas School of Arts in Gent. Haar interesse in creëren, experimenteren, onderzoeken en creatief bezig zijn ontpopte zich daar helemaal.

Tijdens haar opleiding werd Tessa vooral aangetrokken tot het onderzoeken van de materie. Daarbij lag de focus op het analyseren van de grenzen, de beperkingen maar vooral op de vele mogelijkheden. Na haar studies bleef dit de leidraad doorheen haar artistieke praktijk. Ze laat toevalligheden of ‘mislukkingen’ toe. Het kunnen positieve inspiratiebronnen zijn of een bewuste keuze.

Huisreglement STUDIO67.pdf

13 & 20 oktober 2024

Een glazuur maakt (of kraakt) je creatie.

Duizenden glazuurrecepten liggen vandaag binnen handbereik. We laten ons graag leiden door die ultieme foto en proberen vervolgens het bijhorende recept uit. We vullen onze oven, ons (on)geduld wordt op de proef gesteld en we kijken vol spanning uit naar dat WAW- effect bij het openen van de oven…  

Helaas komen we vaak tot een ander (teleurstellend) resultaat en is de oven de kop van jut...

De omslag blijkt in realiteit niet zo simpel of reproduceerbaar te zijn maar hoe komt dat…. ?

KENNIS IS MACHT

In deze 2 daagse opleiding willen we graag onze theorie- en praktijkkennis delen en jullie stap voor stap begeleiden doorheen het glazuurproces.

Wat staat er zo al op het menu?

-Voorgerecht: We maken kennis met de ingrediënten van een glazuur en hun eigenschappen, hoe beïnvloeden ze het resultaat en in welke verhouding worden ze gedoseerd? Op welke temperatuur stellen we de oven in?

-Hoofdgerecht: Hoe gaan we veilig en efficiënt aan de slag in onze glazuurkeuken, hoe richten we ze in, wat zijn onze benodigdheden, hoe verloopt de bereiding (theorie én praktijk)?

-Dessert: we bespreken en analyseren samen onze resultaten (ook in glazy.org)

 

Lesgevers:

Tuinatelierkaren: Karen Reddé (keramiste) van en haar man Jan Steyaert (chemist)

Inbegrepen

Cursus op Pdf
Alle recepten 
Alle nodige materiaal
Koffie - Thee - Water

Zelf mee te brengen : 

FFP2/FFP3 masker 
Schort & Handschoenen
Lunch

 

SCHRIJF JE IN OP ONZE WACHTLIJST VIA info@studio67.be 
WE NEMEN CONTACT MET JE OP ZODRA ER EEN PLEKJE VRIJKOMT